Onneksi Yrttiajan maustevalikoimassa on valinnan varaa ja moneen makuun! Tiesitkö muuten, että yrttien aromaattinen maku vähentää tarvetta lisätä ruokaan ylimääräistä suolaa?
Yrttiajan yrttimausteet ovat kotimaisia, hyvin pitkälti Pohjois- Suomessa kasvaneita, puhtailta paikoilta kerättyjä ja ilman väkilannoitteita tai torjunta-aineita kasvaneita. Lisäksi emme varastoi yrttejä vuosikausia, vaan valmistamme ne nopeasti eteenpäin maistuviksi yrttimausteiksi. Näin aromit, vitamiinit ja hivenaineet ovat tallella, kun käytät yrttimausteitamme.
Tuotantoketjumme pellolta ja pellonpientareelta maustekaappiisi ja ruoka-annoksiasi maustamaan on lyhyt ja nopea. Seulomme ja murskaamme yrtit vasta juuri ennen maustesekoituksen valmistamista ja valmistamme sekoitukset pienissä erissä.
Kuulen usein ihmisten huokaisevan: ”Olisi niin kiva käyttää yrttejä, mutta pelkään makujen menevän sekaisin ja pilaavan ruoan”. Yrttiajan mausteilla ei tätä vaaraa ole. Olemme vuosien saatossa testailleet, maistelleet ja maistattaneet ystävillämme erilaisia sekoituksiamme ja kuuntelemme edelleen herkällä korvalla asiakkaitamme valmistaessamme uusia sekoituksia.
Haluamme olla apuna ja hitusen helpottaa osaltamme yrttien käyttöä ja arkista ruoan laittoa valmiiksi testatuilla sekoituksilla. Sinun tarvitsee vain ottaa ja laittaa mieleistäsi sekoitusta yhdestä tai parista purkista miettimättä suuremmin eri yrttien sopivuutta keskenään, me olemme tehneet sen puolestasi!
Onko yrttien käyttö Sinulle vierasta? Suosittelemme aloittamaan tutustumisen yrttien maailmaan Ryytirannan herkullisilla yrttisuoloilla. Yrttisuolat on jauhettu hienoksi. Ne on kauniisti pakattu, joten voit pitää niitä pöydällä ja käyttää pöytämausteena. Lisäämällä suolaa valmiiseen annokseen tarvitset vähemmän suolaa itse ruoan valmistuksessa. Yrtit tuovat herkullisen aromin ja aivan tavallisen arkipäivän ateriankin saat vaivattomasti maistumaan herkulliselta juhla-aterialta!
Suolattomat Yrttiajan maustesekoitukset ovat karkeaksi rouhittuja yrttisekoituksia. Niiden käyttö on helpointa ruoanlaiton yhteydessä ja ne kannattaakin laittaa pataan porisemaan jo heti alussa, sillä karkea rouhe vapauttaa makuaan hitaammin kuin hienoksi jauhettu.
Käytä ruoanlaiton alkuvaiheessa rouheisia, suolattomia yrttisekoituksia ja valmiin ruoan maustamiseen Ryytirannan yrttisuoloja. Alla muutamia vinkkejä
Kasvis- tai lihakeittoa valmistaessasi laita Tapion liharuokamaustetta maustamaan lientä jo heti ruoanlaiton alkuvaiheessa samalla kun lihat ja kasvikset kypsyvät. Mausta lopuksi valmis keitto Ryytirannan yrttisuolalla. Kalakeiton liemimausteeksi sopii Ahdin kalaruokamauste ja valmiiseen keittoon Ryytirannan yrttisuola kalalle.
Uuniperunoille ripottele ennen uuniin laittoa Kyllikin salaatti – ja pitsamaustetta ja valmiin ruoan maustamiseen Ryytirannan perunamaustetta.
Niin ja muistathan Ryytirannan chilisuolan! Vaikka tulinen ruoka ei olisikaan Sinun juttusi niin chilisuola varovasti annosteltuna sopii käytettäväksi pippurien tavoin!
Toivotan Sinulle mukavia hetkiä keittiössä patojen poristessa ja ihanien aromien tuoksussa.
Bloggarinne
Kati
Lisää artikkeleita
Kevätsiivous
Kevään auringonsäteet tuovat pölyiset hyllynpäälliset ja nurkkien hämähäkinseitit esille. Moni meistä tuntee polttavaa tarvetta tarttua siivousliinaan ja pölyhuiskaan. Luonnollinen elämänote sopii myös kodin siivoukseen yhtä hyvin kuin ruokaan ja kosmetiikkaan.
lahjavalintoja
Onnistunut lahjavalinta muistetaan pitkään. Se tuo hymyn molempien huulille. Kerron blogissa muutaman vinkin, jonka avulla lahjahankinta voikin olla mukavaa yhteisten hetkien muistelua sen sijaan, että tuskailet epätoivoisena jouluruuhkassa.
Yrteillä lisäboostia!
Oikeilla yrteillä voit saada juuri sen pienen boostauksen, jonka tarpeessa olet! Kerron Sinulle muutaman yrtin, joiden käyttö voi tuoda Sinulle kaipaamasi lisäpotkun, jotta jaksat hymyillen läpi kaamoskauden!
Kokoontumisajot
”Yrtti-ihmisten kokoontumisajot!” ajattelin astuessani huoneeseen.” tätä oli odotettu! Tämä on tärkeä päivä! Tästä alkaa yrttien uusi tuleminen!” Kellarikerroksen neukkarihuoneen soikean pöydän ympärille oli kerääntynyt kymmenkunta, iloisesti rupattelevaa henkilöä.
Metsien päivä
Wau! Maailman Metsillä on oma päivä! Se päivä on 21.3. Metsien päivää juhlitaan tietenkin, kuinkas muutenkaan, kuin hyppäämällä lähimetsään. Onko se kotikaupunkisi puistometsä tai nurkan takaa alkava loputon erämaakorpi? Sillä ei lopulta ole paljon merkitystä. Tärkeintä on, että käyt metsässä.
Kotispa osa II
Milloin viimeksi upotit varpaasi lämmittävään ja rentouttavaan jalkakylpyyn? Muistatko vielä sen ihanan tunteen, kun saa vain olla ja istua hetken paikoillaan. Juoda kupillinen kuumaa omiin ajatuksiinsa tai kirjaan uppoutuen? Mihinkään ei voi tai tarvitse lähteä, sillä jalkakylpy on vielä kesken.
Kotispa osa I
Nyt buustataan omaa jaksamista Yrttiajan kotispan hoidoilla. Tule mukaan. Laita kuppi kuumaa tulille, valmistele yrttihoito ja nauti! Tähän blogijulkaisuun keräsin Yrttiajan ihanimmat yrttiset spa-hoidot.
Rakkaus-fudge
Fudge mielletään joulun ajan makeiseksi, mutta aivan mainiosta se sopii myös ystävänpäivään. Fudgen valmistus on siitä mukavaa ja antoisaa, että sitä voi muunnella lähes loputtomasti. Lisäksi se säilyy hyvin huoneenlämmössä parisen viikkoa.
Teen päivä!
Yrttiteen valmistus alusta loppuun on rauhoittavaa ja lähes meditatiivista. Sitä ei voi valmistaa kiireessä. Se vie oman aikansa jokaisessa vaiheessaan.
Vastuu on meillä
Viimeaikojen uutisotsikoissa pyöri juttu väärennetystä mustikkajauheesta. Ulkomaisesta mustikkajauheesta oli löytynyt vain yhtä mustikassa olevaa väriainetta, muuten tuote oli ollut vain värjättyä jauhoa.
Talvinen ihonhoito
Valoa ja kevättä kohti kuljemme aimo harppauksin, mutta silti talvi, pakkanen, kylmyys ja kuiva ilma pitävät meitä vielä ottessaan. Talvi tuo omat haasteensa ihon hoitoon. Hyväihoisetkin kärsivät usein talven kuivattavasta ilmasta ja jo ennestään kuiva- ja herkkäihoisten tilanne vain pahenee.
Viisi faktaa
Tässä postauksessa kerron, mitä on Yrttiajan luonnonkosmetiikka ja mitä luonnollisuus Yrttiajalle merkitsee. Toivon tämän postauksen helpottavan tuskaasi, kun seuraavan kerran näet jossain markkinoitavan luonnonkosmetiikkaa tai jotain muuta luonnollista tai, kun olet tekemässä ostopäätöstäsi.
Heinäratamo
Kummallista miten ulkoisesti pieni ja huomaamaton voikin olla sisältä täyttä terästä ja voimaa! Monet kotipihan, pellonpiennarten ja metsäpolkujen tuttuakin tutummat ja vaatimattoman oloiset kasvit ovat aivan huikeita yrttejä ja rohdoksia maustekaappiin ja kotiapteekkiin.
Kaalimaalta
Tänä kesänä kasvatin lehtikaalia, kukkakaalia ja parsakaalia. Vaikka kaali on yleinen vihannes Suomessa, sen viljely on yllättävän hankalaa ja monivaiheista. Vaiva kuitenkin palkitaan, jos ei runsaana satona niin ainakin roppakaupalla uusia kokemuksia.
Chilistä makua
Vanhan kansan mukaan talven selkä taittuu Heikin päivänä, tammikuun 19. päivä. Sen huomaa varsinkin siitä, että valon määrä lisääntyy päivä päivältä. Pidemmät päivät ja ajoittain ilmestyvät auringonsäteet saavat viherpeukalot innokkaasti selaamaan siemenhinnastoja.