Yrttiajan mausteet

Kesällä tuoreyrtit kuuluvat ruoanlaittoon. Mitäpä olisi uudet potut ilman tillinippua tai tomaattisalaatti ilman basilikahöystettä. Aina ei kuitenkaan ruoanlaiton hektisyydessä ehdi kipaisemaan kasvimaalle tai kaupasta ei tullutkaan mukaan tuoreyrttejä.

Onneksi Yrttiajan maustevalikoimassa on valinnan varaa ja moneen makuun! Tiesitkö muuten, että yrttien aromaattinen maku vähentää tarvetta lisätä ruokaan ylimääräistä suolaa?

Yrttiajan yrttimausteet ovat kotimaisia, hyvin pitkälti Pohjois- Suomessa kasvaneita, puhtailta paikoilta kerättyjä ja ilman väkilannoitteita tai torjunta-aineita kasvaneita. Lisäksi emme varastoi yrttejä vuosikausia, vaan valmistamme ne nopeasti eteenpäin maistuviksi yrttimausteiksi. Näin aromit, vitamiinit ja hivenaineet ovat tallella, kun käytät yrttimausteitamme. 

Tuotantoketjumme pellolta ja pellonpientareelta maustekaappiisi ja ruoka-annoksiasi maustamaan on lyhyt ja nopea. Seulomme ja murskaamme yrtit vasta juuri ennen maustesekoituksen valmistamista ja valmistamme sekoitukset pienissä erissä.

Kuulen usein ihmisten huokaisevan: ”Olisi niin kiva käyttää yrttejä, mutta pelkään makujen menevän sekaisin ja pilaavan ruoan”. Yrttiajan mausteilla ei tätä vaaraa ole. Olemme vuosien saatossa testailleet, maistelleet ja maistattaneet ystävillämme erilaisia sekoituksiamme ja kuuntelemme edelleen herkällä korvalla asiakkaitamme valmistaessamme uusia sekoituksia.

Haluamme olla apuna ja hitusen helpottaa osaltamme yrttien käyttöä ja arkista ruoan laittoa valmiiksi testatuilla sekoituksilla. Sinun tarvitsee vain ottaa ja laittaa mieleistäsi sekoitusta yhdestä tai parista purkista miettimättä suuremmin eri yrttien sopivuutta keskenään, me olemme tehneet sen puolestasi!

Onko yrttien käyttö Sinulle vierasta? Suosittelemme aloittamaan tutustumisen yrttien maailmaan Ryytirannan herkullisilla yrttisuoloilla. Yrttisuolat on jauhettu hienoksi. Ne on kauniisti pakattu, joten voit pitää niitä pöydällä ja käyttää pöytämausteena. Lisäämällä suolaa valmiiseen annokseen tarvitset vähemmän suolaa itse ruoan valmistuksessa. Yrtit tuovat herkullisen aromin ja aivan tavallisen arkipäivän ateriankin saat vaivattomasti maistumaan herkulliselta juhla-aterialta!

Suolattomat Yrttiajan maustesekoitukset ovat karkeaksi rouhittuja yrttisekoituksia. Niiden käyttö on helpointa ruoanlaiton yhteydessä ja ne kannattaakin laittaa pataan porisemaan jo heti alussa, sillä karkea rouhe vapauttaa makuaan hitaammin kuin hienoksi jauhettu.

Käytä ruoanlaiton alkuvaiheessa rouheisia, suolattomia yrttisekoituksia ja valmiin ruoan maustamiseen Ryytirannan yrttisuoloja. Alla muutamia vinkkejä

Kasvis- tai lihakeittoa valmistaessasi laita Tapion liharuokamaustetta maustamaan lientä jo heti ruoanlaiton alkuvaiheessa samalla kun lihat ja kasvikset kypsyvät. Mausta lopuksi valmis keitto Ryytirannan yrttisuolalla. Kalakeiton liemimausteeksi sopii Ahdin kalaruokamauste ja valmiiseen keittoon Ryytirannan yrttisuola kalalle.

Uuniperunoille ripottele ennen uuniin laittoa Kyllikin salaatti – ja pitsamaustetta ja valmiin ruoan maustamiseen Ryytirannan perunamaustetta. 

Niin ja muistathan Ryytirannan chilisuolan! Vaikka tulinen ruoka ei olisikaan Sinun juttusi niin chilisuola varovasti annosteltuna sopii käytettäväksi pippurien tavoin!

Toivotan Sinulle mukavia hetkiä keittiössä patojen poristessa ja ihanien aromien tuoksussa.

Bloggarinne
Kati

 
1 / 1

Lisää artikkeleita