Yrteillä lisäboostia!

Oikeilla yrteillä voit saada juuri sen pienen boostauksen, jonka tarpeessa olet! Kerron Sinulle muutaman yrtin, joiden käyttö voi tuoda Sinulle kaipaamasi lisäpotkun, jotta jaksat hymyillen läpi kaamoskauden!

Parasta yrteissä on monipuolisuus. Saat makua ja hyvää oloa yrttien avulla, kunhan hieman tutustut valikoimaan ja pohdit mitä Sinä kaipaat juuri tähän hetkeen.

Esiäitimme osasivat käyttää taitavasti yrttejä. He luottivat yrtteihin terveyden- ja kauneudenhoidossa jo paljon ennen teollisen lääke- ja kosmetiikkatuotannon alkua.

Yrteistä esiäitimme valmistivat monenlaiset linimentit, yrttikääreet ja uutteet vaivoja helpottamaan. Miksemme mekin ottaisi oppia näistä vanhoista viisaista ja varustaisimme kotiapteekkimme eli maustehyllymme sopivilla yrteillä!

Esiäideiltämme on myös oppi, jonka mukaan useamman yrtin käyttö on tehokkaampaa kuin, jos käyttäisi vain yhtä yrttiä. Samalla saat vaihtelua makuihin.

Väsyttääkö?

Oletko Sinäkin niitä, jotka pimeän ja syksyn saapuessa vaipuisivat mieluusti peittojen alle? Haaveena nukkua, kunnes kevään ensimmäinen auringonsäteen pilkahdus kutittaa nenänpäätä verhonraosta.

Harmi, ettemme ole syntyneet karhuiksi tai muumilaakson asukkaiksi. Velvollisuudet ja toimet kutsuvat meitä joka päivä, vaikka kuinka väsyttäisi.

Monipuolinen ruokavalio, riittävä lepo ja ulkoilma (vaikka onkin pimeää!) on erityisen tärkeää ottaa arkirutiineiksi, kun huomaat lorvikatarin iskevän päälle. Tämän lisäksi suosittelen ottamaan käyttöön yrttejä, joiden kansanperinteen mukaan tiedetään auttavan väsymykseen.

Boostaa päiväsi piparmintulla, väinönputkella ja basilikalla

Piparminttua voit sekoittaa aamuteehen tai smoothieen. Piparmintun mentoli helpottaa tukkoisuutta, joten sillä saat helpotusta pieniin flunssaoireisiinkin. Jälkiruokateenä piparminttu on aivan mainio, sillä piristävän vaikutuksen lisäksi se tekee hyvää myös ruoansulatukselle.

Väinönputki tunnetaan voimakkaana yrttinä ja sen käyttö aloitetaan varovasti. Sillä voit maustaa keittojen liemiä tai lisätä sitä teesekoituksiin. Väinönputki torjuu hyvin väsymystä ja auttaa erilaisiin mahavaivoihin.

Basilika on meillä pohjoisessa kesän yrtti ja ehkä juuri siksi sitä kannattaa pilkkoa pastakastikkeen joukkoon, tomaattisiivuille leivän päälle ja salaattiin aina, kun haluat herkutella ja saada itsestäsi irti hieman enemmän!

Kuuntele itseäsi!

Yrttien avulla meistä ei ole tarkoitus tehdä ikiliikkuvia duracelpupuja. Tärkeintä on aina kuunnella itseään. Sinä tiedät, mitä juuri nyt tarvitset. Lepoa ja unta tarvitaan silloin, kun väsyttää eikä sitä tule unohtaa tai sivuuttaa olankohautuksella.

Nämä ohjeet on tarkoitettu pieneen, hetkellisen väsymyksen itsehoitoon eivätkä korvaa lääkärin tai terapeutin apua silloin, kun on kyse vakavammasta uupumuksesta!

Toisinaan tarvitsemme vain pienen tuuppauksen, jolla saamme arjen asettumaan raiteilleen ja jaksamme hymyillen kohdata toisemme.

Iloista ja energistä syksyä pimeydestä huolimatta!

bloggarinne Kati

Yrttiajan yrtit tuovat lisäboostia päivään 
1 / 1

Lisää artikkeleita