Tietoa meistä

Yrttiajan tuotteet ovat valmistettu suomalaisista yrteistä. Pohjoisen puhtaus ja yötön yö takaavat sen, että raaka-aineet ovat laadukkaita. Ne kuivataan oikeassa lämpötilassa, jotta ne säilyttävät vihreän värinsä, vitamiinit, antioksidantit ja aromikkaan tuoksunsa. Tuotteissa käytämme vain huolella valittuja ja oikein kohdeltuja raaka-aineita - se on laadun tae. Tuotteiden teho perustuu kasveissa oleviin vaikuteaineisiin. Tuotekehityksessä hyödynnämme kansanperinnettä ja tutkittua tietoa.

Raaka-aineet

Luonnonkosmetiikka on pääasiassa luonnollisista aineosista tehtyä kosmetiikkaa. Raaka-aineina käytämme mm ravitsevia kasviöljyjä ja hoitavia yrttiuutoksia. Siihen eivät kuulu synteettiset hajusteet, väriaineet, silikonit tai mineraaliöljyt. Luonnonkosmetiikkamme on lakisääteisesti turvallisuusarvioitu.Tuotteita ei koskaan testata eläimillä.

Elintarvikkeissa ja luonnonkosmetiikassa käytämme mahdollisimman luonnonmukaisesti viljeltyjä yrttejä, vaikka kaikki eivät olekaan luomutuotannossa. Tuotteet sisältävät myös villivihanneksia. Yrtit ja villivihannekset tuovat uusia makuja ruokapöytään ja hoitavia vaikutuksia kosmetiikkaan. Niillä on useita terveysvaikutuksia. Ne lisäävät mm mielenvirkeyttä, vähentävät stressiä, estävät tulehduksia, hoitavat ihoa ja parantavat immuniteettiä. Yrttien ja villivihannesten käyttö on ekologista, ne jättävät jälkeensä vain pienen hiilijalanjäljen.

     

Valmistus
Tuotteet valmistetaan käsityönä, pienissä erissä. Meillä ei ole suuria varastoja, vaan valmistamme tuotteet tilauksesta, näin varmistamme tuotteiden tuoreuden. Tuotantolaitoksemme muistuttaa suurtalouskeittiötä. Tärkeimpiä koneita ovat yrttien kuivurit, kippikattilat ja erilaiset blenderit. Niissä syntyy niin maukkaat mausteet kuin hoitavat voiteet.

Säilyvyys
Tuotteemme ovat vain vähän prosessoituja eli luonnonmukaisia. Tällä pyrimme siihen, että ne sisältävät mahdollisimman paljon kehoa sisäisesti ja ulkoisesti hoitavia ainesosia. Siis kaikki elintarvikkeet ja luonnonkosmetiikka, jotka eivät sisällä vettä, eivät myöskään sisällä säilöntäaineita. Vedettömät tuotteet säilyvät pääsääntöisesti 1 ½ – 2 vuotta.

Pakkausmateriaali
Pakkausmateriaaleja valittaessa lähtökohtana on luontoystävällisyys ja kierrätettävyys. Suurin osa tuotteistamme on pakattu helposti kierrätettäviin paperipusseihin, kartonkiin ja lasipurkkeihin. Joidenkin tuotteiden osalta käytämme myös muovia, koska se on logistisesti järkevää. Etsimme kuitenkin pakkausmateriaalien kehittyessä muoville korvaavia vaihtoehtoja.