Kiitos kesä

Syksy ja alkutalvi on kekrin aikaa. Perinteinen viljelijöiden juhla. Nyt on ruokavarastot täynnä ja kesän uurastuksen jälkeen on juhlan ja levon aika. Nautitaan siis tästä ajanjaksosta, jolloin saamme kääriytyä viltin kanssa sohvalle, vetäistä villasukat jalkaan ja nauttia kupillisesta kuumaa teetä.

Kesän taittuminen syksyyn ja siirtyminen talveen koetaan usein loppuna. Mitäpä, jos kääntäisimmekin ajatusmaailmaamme ja katsoisimme syksyä uusin silmin? Näkisimmekin tämän kauden uuden alkuna? Puiden silmutkin ovat jo oksissa valmiina, juuret keränneet vararavintoa ja siemenet varisseet maahan. Siellä ne ovat jo nyt, uuden elämän alut, vaikka me näemme ympärillämme vain lopun ja kuoleman.

Tuntuuko olosi tukkoiselta? Väsyttääkö? Vähenevä valo saa monet meistä tuntemaan olomme väsähtäneeksi. Kuuntele kehoasi ja lepää enemmän, jos mahdollista. Ota kupillinen Väinön voimateetä aamuina, jolloin on pakko saada itsensä liikkeelle tai, kun olosi on flunssainen.

Ilmojen viiletessä kehommekin kaipaa tuhdimpaa evästä. Mikäli runsaan aterian jälkeen mahassa mouruaa, kokeile toisiko asiaan helpotusta Arktinen luonto- yrttitee. Olemme keränneet siihen yrttejä, joita jo esiäitimme käyttivät mahavaivoja helpottamaan.

Kotimaisten yrttien käyttö päivittäisessä ruoanlaitossa tuo mukavan viher- ja antioksidanttilisän ihan huomaamattasi ja tukee kokonaisvaltaista hyvinvointiasi yhdessä terveellisten elämän tapojen kanssa.

Tiesitkö, että Ryytirannan Chilisuolan chili on kotimaista? Kyllä vain, Vaalassa viljeltyä. Ota tavaksesi lisätä chilisuolaa ripaus tai pari ruokiisi niin jo alkaa ruoansulatus ja nesteet kehossasi virtaamaan ja tuo samalla hyvinvointia päivääsi.

Kasviksien lisääminen ruokavalioon tuo väistämättä hyviä terveysvaikutuksia. Lisäksi ne virkistävät mieltä ja saavat olomme tuntumaan kevyemmältä. Kasviksista saamme paljon kuitua, vitamiinia ja hivenaineita.

Smoothiella saa helposti lisättyä kasviksia ruokavalioon. Vaihtamalla iltapäivän munkkikahvit ruokaisaan smoothieen jaksat paremmin työpäivän loppuun asti.

Kekrikauden ruokaisa smoothie Yrttiajan tapaan

2 raakaa punajuurta raastettuna
1 raaka porkkana raastettuna
1 omena raastettuna
1 appelsiini paloiteltuna
1 tl kuivattua Yrttiajan luomunokkosta
ripaus Ryytirannan chilisuolaa

Survo ainekset soseeksi blenderillä tai sauvavatkaimella. Lisää smoothieen hedelmä- tai marjamehua, mikäli haluat juoksevamman smoothien. Smoothieen joukkoon sopii hyvin myös erilaiset siemenet ja pähkinät.

Syksyn pimeys kohdataan levolla. Huolehdi omasta ja läheisten hyvinvoinnista. Arjen perustana kotimainen, terveellinen ruoka on avain kohti pirteämpää arkea, pimeydestä huolimatta.

 

 
1 / 1

Lisää artikkeleita