Kotispa osa II

Milloin viimeksi upotit varpaasi lämmittävään ja rentouttavaan jalkakylpyyn? Muistatko vielä sen ihanan tunteen, kun saa vain olla ja istua hetken paikoillaan. Juoda kupillinen kuumaa omiin ajatuksiinsa tai kirjaan uppoutuen? Mihinkään ei voi tai tarvitse lähteä, sillä jalkakylpy on vielä kesken.

Jalkojen hoito on tärkeä asia. Huomaat heti, jos jalkojasi särkee, mutta unohdat helposti terveet ja kivuttomat jalat. Vaadit jaloiltasi paljon, joten on hyvä myös hoitaa niitä ja huolehtia jalkojesi hyvinvoinnista ennen, kuin ne tulevat kipeiksi ja voivat huonosti.

Ruususen jalkakylpysuola pehmittää jalkapohjien kovettumia, lämmittää ja rentouttaa väsyneitä jalkoja. Yrtit, joita Ruususen jalkakylpysuola sisältää ovat perinteisiä kipua ja särkyä helpottavia yrttejä, joita isoäitimme ovat käyttäneet vuosisatoja.

Rentouttava jalkakylpy valmistuu nopeasti: tarvitset vadillisen lämmintä vettä ja ruokalusikallisen Ruususen jalkakylpysuolaa. (Muista varata käden ulottuville pyyhe, jolla kuivaat jalkasi yrttikylvyn jälkeen.)

Nyt on Sinun hetkesi olla ja nauttia! Hetki omaa aikaa! Nauttia kupponen kuumaa yrttiteetä ja herkutella yksi tai pari lempimakua Villivoiman marmeladia. Olet sen ansainnut!

Suosittelen lämpimästi, mikäli Sinulla vain on aikaa, jatkamaan hemmottelu- ja ihonhoitohetkeäsi lämpimässä suihkussa. Puhdista koko kehosi sokeri-, suola- tai kahvinpurukuorinnalla. Vilkastuta päänahan verenkiertoa suolahieronnalla ja pese itsesi lopuksi kauttaaltaan Koivu- tai Ruusu Merisuolasaippualla ja hiukset Yrttiajan Nokkos- tai Kehäkukkapalashampoolla.

SOKERI- JA SUOLAKUORINTA
Tarvitset: hienoa sokeria tai suolaa sekä öljyä. (Oliiviöljy kosteuttaa, manteliöljy sopii rasvoittuvalle iholle, kookosöljyn sanotaan auttavan selluliittia vastaan, rypsiöljy imeytyy nopeasti)

Sekoita öljyyn sokeria tai suolaa sen verran, että siitä muodostuu helposti levitettävä tahna. Levitä pyörivin liikkein koko kehollesi. (Olethan varovainen, sillä kylpyhuoneen lattia saattaa tulla liukkaaksi öljystä!)

KAHVIJAUHEKUORINTA
Tarvitset: kahvinkeittimestä käytettyjä kahvinpuruja tai kuivia kahvinpuruja pussista. Mikäli käytät kuivia puruja, saatat tarvita niiden kostuttamiseen hieman öljyä, jotta saat helpommin kuorinnan tehtyä.

SUOLAHIERONTA PÄÄNAHALLE
Tee jakauksia pyyhekuiviin hiuksiisi, jotta saat suolan tasaisesti levitettyä päähäsi. Hiero päänahkaasi pyörivin liikkein 5-10minuutin ajan. Huuhtele lopuksi hiuksesi huolellisesti.

LOPUKSI
Kuivaa itsesi hyvin. Rasvaa jalkasi rentouttavalla Laventelijalkavoiteella tai mikäli jalkapohjasi ovat erityisen kuivat ja koppurat Yrttiajan kehäkukkavoiteella. Laita jalkaasi lämmittävät sukat. Yrttiajan kipu- ja hoitoöljy on lämmittävä, hyvin imeytyvä öljy joka lievittää lihaskipuja.

Nauti muutama lasillinen raikasta vettä ja nauti olostasi!

Bloggarinne
Kati

 
1 / 1

Lisää artikkeleita