Talvinen ihonhoito

Talvi tuo haasteensa ihon hoitoon. Hyväihoisetkin kärsivät usein talven kuivattavasta ilmasta ja jo ennestään kuiva- ja herkkäihoisten tilanne vain pahenee.

Yrtit ja luonnonkosmetiikka auttavat meitä talven viimoja vastaan

Olemme jo oppineet huolehtimaan terveydestämme syömällä monipuolisesti ja käyttämällä terveellisiä ja hyviä öljyjä ruoanlaitossa. Olemmeko koskaan oikeasti pysähtyneet miettimään mitä annamme ihollemme ravinnoksi? Myös iholle kannattaa antaa hyviä, terveellisiä ja ravitsevia aineita.

Yrttiaika tuo sisäistä ja ulkoista hyvinvointia valmistamalla kosmetiikkatuotteet mahdollisimman luonnollisista ainesosista. Voiteissa käytetyt öljyt valitsemme huolella ja valmistamme yrttiuutokset kuhunkin käyttötarkoitukseen kotimaisista yrteistä.

Monesti ajatellaan öljyjen olevan epämukavia, tahmaisia ja ihohuokosia tukkivia. Näin ei kuitenkaan ole, sillä oikein käytettynä öljyt imeytyvät hyvin iholle. Tärkeintä onkin aluksi opetella laittamaan tarpeeksi vähän öljypitoisia voiteita.

Tulet huomaamaan, miten riittoisia voiteemme ovatkaan!

Keräsin tähän juttuun Yrttiajan ohjeet luonnonkosmetiikkaan, joilla talven viimat ja pakkaset on ilo kohdata!

Huulibalsami kulkee lähes jokaisen matkassa. Ainakin jossakin vaiheessa talvea kylmyys ja kuivuus ovat huulien iholle liikaa ja ne alkavat kuivumaan. Jopa halkeilemaan. Monesti mielikuvat ohjaavat ostopäätöstä, mutta huulivoiteen kohdalla on tärkeää vilkaista ainesosaluetteloa. Luonnon vahat ja öljyt pitävät kosteustasapainoa yllä ja suojaavat ihoa kuivumiselta ja muilta ulkopuolisilta rasitteilta.

Mieto mustikan aromi ja aavistuksen sinertävä väri tuovat mieleen kesäisen mustikkaretken. Luonnolliset vahat ja öljyt ovat Mustikkabalsamin ainesosina hyväksi havaittuja ja ihoa suojaavia.

Mansikkabalsami on kevyt ja sopii ennalta ehkäisemään talven kuivattavaa ilmaa vastaan. Manteliöljy ja jojobavaha pehmentävät ja suojaavat ihoa kuivumiselta.

Rakastatko suklaata? Suosittelemme ihanan suklaista Valkosuklaabalsamia kaikille suklaan ystäville.

Nämä, kuten kaikki Yrttiajan tuotteet valmistamme käsityönä suurella rakkaudella ja intohimolla!

Talvipäivän paras hetki on illalla saunan lauteilla nauttien samalla rentouttavasta jalkakylvystä.

Jalkakylpy on helppo valmistaa ja tuo nopeasti avun väsyneille, kengissä ja hautuneille jaloille. Tarvitset vain vadillisen lämmintä vettä ja muutaman lusikallisen Ruusutarhan kylpysuolaa

Yrttikylvyt ja jalkakylpysuola ovat perinteinen tapa poistaa kipuja, rentouttaa ja lämmittää koko kehoa. Suola itsessäänkin on loistava ihonhoitotuote sillä se ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja näin ehkäisee ihon kuivumista.

Nauti jalkakylvystä 15 min, rapsuttele pois kuivunut ja irtonainen iho. Kuivaa jalat huolellisesti kylvyn jälkeen, etenkin varpaiden välit ja voitele ne ravitsevalla Laventelijalkavoiteella. Laventeli rauhoittaa ja saatat huomata nukkuvasi yösi paremmin.

Mikäli päivä on ollut kiireinen ja stressaava, lihaksesi ovat jumissa ja tunnet itsesi levottomaksi levitä käsivarsiin ja hartioihin Yrttiajan Kipu- ja hoitoöljyä. Sen sisältämät yrttiuutteet lämmittävät ja rentouttavat lihaksia samalla, kun oliiviöljy huolehtii ihostasi.

Talvi koettelee monella tapaa etenkin meitä, jotka tunnemme olevamme enemmän elossa keväällä ja kesällä, kun luonto ympärillämme herää, on lämmintä ja kaikkialta nousee vihreitä, elinvoimaisia, terveyttä puhkuvia versoja.

Älä siis vaadi itseltäsi liikoja! Muista hemmotella, ulkoilla, levätä ja hoitaa itseäsi! Haasta itsesi nauttimaan talvesta. Vaikka meistä kaikista ei olekaan avantouimareiksi tai hiihtovaelluksille tuntureille niin vähempikin riittää ja huomaat saavasi roppakaupalla hyvää mieltä ja hyvinvointia päivääsi!

Ota jokainen päivä vastaan aidosti,
sellaisena kuin se on tullakseen.
Tunne ja kuulostele,
haistele ja maistele!
Tee juuri tästä hetkestä
elämisen ja kokemisen arvoinen hetki!

Talviterveisin
Kati

 
1 / 1

Lisää artikkeleita