5 faktaa luonnonkosmetiikasta
Luonnollisuus on päivän sana! Olipa kyse melkeinpä mistä asiasta tahansa niin pukemalla se luonnolliseksi saadaan asia ainakin näyttämään superhienolta ja trendikkäältä.
Markkinoinnin, mainonnan ja kaiken muun suuren informaatiomäärän seassa on todella vaikea tehdä arvio siitä mikä asia tai tuote oikeasti sitten on luonnollista.
Mitä luonnollisella haetaan, mitä se on ja minkälainen sen halutaan olevan? Uskon jokaisella olevan oman näköisensä ajatus siitä mitä luonnollinen tarkoittaa ja missä määrin itse haluaa tuotteen tai palvelun olevan luonnollinen.
fakta 1: Lyhyt ainesosaluettelo
Inciluettelon pituus ei liity luonnollisuuteen lainkaan, mutta monesti asia menee niin, että tuotteisiin tungetaan ainesosia ihan vain siksi, että niiden kopioiminen olisi vaikeampaa. Lyhyen ainesosaluettelon hyvä puoli nousee esiin etenkin, jos tulee tuotteelle allergiseksi ja pitää selvittää mikä ainesosa yliherkkyyden aiheutti. Laki vaati, että inciluettelo on kirjoitettu latinaksi. Yrttiajan verkkosivuilta voit lukea mitä kosmetiikkatuotteemme raaka-aineet ovat suomeksi, sillä haluamme näyttää, että raaka-aineet on valikoitu huolella.
fakta 2: Luonnonkosmetiikassa käytettyjä aineita löytyy usein myös ruokakaupasta
Elintarvikkeista löytyy paljon aineksia, jotka sopivat raaka- aineiksi myös kosmetiikkaan kuten esimerkiksi kylmäpuristetut öljyt ja erilaiset yrtit ja merisuola.
fakta 3: lähellä tuotettu
Kun valitsemme lähellä tuotettua voimme paremmin selvittää miten ja missä tuote on valmistettu. Nykyään on helppo tilata netin kautta erilaisia saippua- ja voidepohjia, jotka ovat kaukana luonnollisuudesta. Ainakin niissä on reilusti säilöntä- ja lisäaineita. Kun ostat kotimaista luonnonkosmetiikkaa voit helpommin selvittää valmistusprosessia ja raaka-aineita.
fakta 4: vähemmän prosessoitua
Luonnollisuus on sitä, ettemme liiaksi prosessoi, pilko ja käsittele ainesosia vaan tuote valmistetaan raaka-aineen ominaisuuksien ehdoilla. Tähän kuuluu myös se, että hyväksymme sen, ettei tuote ole ikuisesti kestävä. Luonnonkosmetiikka on luonnontuote, jolla on parasta ennen- päiväys.
fakta 5: Luonnonkosmetiikka välttää jätettä
Mitä tuotteelle tapahtuu, kun se lopulta päätyy luontoon? Jääkö siitä kemikaaleja vesistöön vai hajoaako se nopeasti takaisin luonnon kiertoon? Luonnolliset raaka-aineet hajoavat nopeammin eikä niistä tule kemikaalijäämiä ympäristöön.
Myös pakkaaminen on tärkeä juttu. Pakkaus kertoo kuluttajalle mitä tuote sisältää ja miten tuotetta käytetään. Oikein valittu pakkaus myös tukee tuotteen säilymistä ja helpottaa käyttöä. On hyvä asia, että ympäristöasiat pakkausten suhteen ovat tulleet kuluttajille tärkeiksi ja niiden suhteen mennään koko ajan parempaan suuntaan.
Bloggarina
Kati
Lisää artikkeleita
Yhteistyötä
Yrttiaika sai alkunsa jo vuosia sitten. Yhteistyömme on edelleen voimissaan ja alkuaikojen kova kehitystyö on vaihtunut toimivaksi arjen tukipilariksi.
tomaattichutney
Viimeiset kirsikkatomaatit kerätään kasvihuoneesta jäisinä ja valmistetaan lämmittäväksi, hunajaisen makeaksi,tuliseksi chutneyksi eli hillokkeeksi
Kiitos kesä
Syksy ja alkutalvi on kekrin aikaa. Perinteinen viljelijöiden juhla. Nyt on ruokavarastot täynnä ja kesän uurastuksen jälkeen on juhlan ja levon aika. Nautitaan siis tästä ajanjaksosta, jolloin saamme kääriytyä viltin kanssa sohvalle, vetäistä villasukat jalkaan ja nauttia kupillisesta kuumaa teetä.
lahjavalintoja
Onnistunut lahjavalinta muistetaan pitkään. Se tuo hymyn molempien huulille. Kerron blogissa muutaman vinkin, jonka avulla lahjahankinta voikin olla mukavaa yhteisten hetkien muistelua sen sijaan, että tuskailet epätoivoisena jouluruuhkassa.
Yrteillä lisäboostia!
Oikeilla yrteillä voit saada juuri sen pienen boostauksen, jonka tarpeessa olet! Kerron Sinulle muutaman yrtin, joiden käyttö voi tuoda Sinulle kaipaamasi lisäpotkun, jotta jaksat hymyillen läpi kaamoskauden!
Metsien päivä
Wau! Maailman Metsillä on oma päivä! Se päivä on 21.3. Metsien päivää juhlitaan tietenkin, kuinkas muutenkaan, kuin hyppäämällä lähimetsään. Onko se kotikaupunkisi puistometsä tai nurkan takaa alkava loputon erämaakorpi? Sillä ei lopulta ole paljon merkitystä. Tärkeintä on, että käyt metsässä.
Kotispa osa II
Milloin viimeksi upotit varpaasi lämmittävään ja rentouttavaan jalkakylpyyn? Muistatko vielä sen ihanan tunteen, kun saa vain olla ja istua hetken paikoillaan. Juoda kupillinen kuumaa omiin ajatuksiinsa tai kirjaan uppoutuen? Mihinkään ei voi tai tarvitse lähteä, sillä jalkakylpy on vielä kesken.
Kotispa osa I
Nyt buustataan omaa jaksamista Yrttiajan kotispan hoidoilla. Tule mukaan. Laita kuppi kuumaa tulille, valmistele yrttihoito ja nauti! Tähän blogijulkaisuun keräsin Yrttiajan ihanimmat yrttiset spa-hoidot.
Rakkaus-fudge
Fudge mielletään joulun ajan makeiseksi, mutta aivan mainiosta se sopii myös ystävänpäivään. Fudgen valmistus on siitä mukavaa ja antoisaa, että sitä voi muunnella lähes loputtomasti. Lisäksi se säilyy hyvin huoneenlämmössä parisen viikkoa.
Teen päivä!
Yrttiteen valmistus alusta loppuun on rauhoittavaa ja lähes meditatiivista. Sitä ei voi valmistaa kiireessä. Se vie oman aikansa jokaisessa vaiheessaan.
Vastuu on meillä
Viimeaikojen uutisotsikoissa pyöri juttu väärennetystä mustikkajauheesta. Ulkomaisesta mustikkajauheesta oli löytynyt vain yhtä mustikassa olevaa väriainetta, muuten tuote oli ollut vain värjättyä jauhoa.
Talvinen ihonhoito
Talvi tuo haasteensa ihon hoitoon. Hyväihoisetkin kärsivät usein talven kuivattavasta ilmasta ja jo ennestään kuiva- ja herkkäihoisten tilanne vain pahenee.
Heinäratamo
Kummallista miten ulkoisesti pieni ja huomaamaton voikin olla sisältä täyttä terästä ja voimaa! Monet kotipihan, pellonpiennarten ja metsäpolkujen tuttuakin tutummat ja vaatimattoman oloiset kasvit ovat aivan huikeita yrttejä ja rohdoksia maustekaappiin ja kotiapteekkiin.
Kaalimaalta
Tänä kesänä kasvatin lehtikaalia, kukkakaalia ja parsakaalia. Vaikka kaali on yleinen vihannes Suomessa, sen viljely on yllättävän hankalaa ja monivaiheista. Vaiva kuitenkin palkitaan, jos ei runsaana satona niin ainakin roppakaupalla uusia kokemuksia.
Chilistä makua
Vanhan kansan mukaan talven selkä taittuu Heikin päivänä, tammikuun 19. päivä. Sen huomaa varsinkin siitä, että valon määrä lisääntyy päivä päivältä. Pidemmät päivät ja ajoittain ilmestyvät auringonsäteet saavat viherpeukalot innokkaasti selaamaan siemenhinnastoja.