Viisi faktaa

Tässä postauksessa kerron, mitä on Yrttiajan luonnonkosmetiikka ja mitä luonnollisuus Yrttiajalle merkitsee. Toivon tämän postauksen helpottavan tuskaasi, kun seuraavan kerran näet jossain markkinoitavan luonnonkosmetiikkaa tai jotain muuta luonnollista tai, kun olet tekemässä ostopäätöstäsi.

5 faktaa luonnonkosmetiikasta
Luonnollisuus on päivän sana! Olipa kyse melkeinpä mistä asiasta tahansa niin pukemalla se luonnolliseksi saadaan asia ainakin näyttämään superhienolta ja trendikkäältä.

Markkinoinnin, mainonnan ja kaiken muun suuren informaatiomäärän seassa on todella vaikea tehdä arvio siitä mikä asia tai tuote oikeasti sitten on luonnollista.

Mitä luonnollisella haetaan, mitä se on ja minkälainen sen halutaan olevan? Uskon jokaisella olevan oman näköisensä ajatus siitä mitä luonnollinen tarkoittaa ja missä määrin itse haluaa tuotteen tai palvelun olevan luonnollinen.

fakta 1: Lyhyt ainesosaluettelo
Inciluettelon pituus ei liity luonnollisuuteen lainkaan, mutta monesti asia menee niin, että tuotteisiin tungetaan ainesosia ihan vain siksi, että niiden kopioiminen olisi vaikeampaa.  Lyhyen ainesosaluettelon hyvä puoli nousee esiin etenkin, jos tulee tuotteelle allergiseksi ja pitää selvittää mikä ainesosa yliherkkyyden aiheutti. Laki vaati, että inciluettelo on kirjoitettu latinaksi. Yrttiajan verkkosivuilta voit lukea mitä kosmetiikkatuotteemme raaka-aineet ovat suomeksi, sillä haluamme näyttää, että raaka-aineet on valikoitu huolella.

fakta 2: Luonnonkosmetiikassa käytettyjä aineita löytyy usein myös ruokakaupasta
Elintarvikkeista löytyy paljon aineksia, jotka sopivat raaka- aineiksi myös kosmetiikkaan kuten esimerkiksi kylmäpuristetut öljyt ja erilaiset yrtit ja merisuola.

fakta 3: lähellä tuotettu
Kun valitsemme lähellä tuotettua voimme paremmin selvittää miten ja missä tuote on valmistettu. Nykyään on helppo tilata netin kautta erilaisia saippua- ja voidepohjia, jotka ovat kaukana luonnollisuudesta. Ainakin niissä on reilusti säilöntä- ja lisäaineita. Kun ostat kotimaista luonnonkosmetiikkaa voit helpommin selvittää valmistusprosessia ja raaka-aineita.

fakta 4: vähemmän prosessoitua
Luonnollisuus on sitä, ettemme liiaksi prosessoi, pilko ja käsittele ainesosia vaan tuote valmistetaan raaka-aineen ominaisuuksien ehdoilla. Tähän kuuluu myös se, että hyväksymme sen, ettei tuote ole ikuisesti kestävä. Luonnonkosmetiikka on luonnontuote, jolla on parasta ennen- päiväys.

fakta 5: Luonnonkosmetiikka välttää jätettä
Mitä tuotteelle tapahtuu, kun se lopulta päätyy luontoon? Jääkö siitä kemikaaleja vesistöön vai hajoaako se nopeasti takaisin luonnon kiertoon? Luonnolliset raaka-aineet hajoavat nopeammin eikä niistä tule kemikaalijäämiä ympäristöön.

Myös pakkaaminen on tärkeä juttu. Pakkaus kertoo kuluttajalle mitä tuote sisältää ja miten tuotetta käytetään. Oikein valittu pakkaus myös tukee tuotteen säilymistä ja helpottaa käyttöä. On hyvä asia, että ympäristöasiat pakkausten suhteen ovat tulleet kuluttajille tärkeiksi ja niiden suhteen mennään koko ajan parempaan suuntaan.

Bloggarina
Kati

 
1 / 1

Lisää artikkeleita