Onneksi Yrttiajan maustevalikoimassa on valinnan varaa ja moneen makuun! Tiesitkö muuten, että yrttien aromaattinen maku vähentää tarvetta lisätä ruokaan ylimääräistä suolaa?
Yrttiajan yrttimausteet ovat kotimaisia, hyvin pitkälti Pohjois- Suomessa kasvaneita, puhtailta paikoilta kerättyjä ja ilman väkilannoitteita tai torjunta-aineita kasvaneita. Lisäksi emme varastoi yrttejä vuosikausia, vaan valmistamme ne nopeasti eteenpäin maistuviksi yrttimausteiksi. Näin aromit, vitamiinit ja hivenaineet ovat tallella, kun käytät yrttimausteitamme.
Tuotantoketjumme pellolta ja pellonpientareelta maustekaappiisi ja ruoka-annoksiasi maustamaan on lyhyt ja nopea. Seulomme ja murskaamme yrtit vasta juuri ennen maustesekoituksen valmistamista ja valmistamme sekoitukset pienissä erissä.
Kuulen usein ihmisten huokaisevan: ”Olisi niin kiva käyttää yrttejä, mutta pelkään makujen menevän sekaisin ja pilaavan ruoan”. Yrttiajan mausteilla ei tätä vaaraa ole. Olemme vuosien saatossa testailleet, maistelleet ja maistattaneet ystävillämme erilaisia sekoituksiamme ja kuuntelemme edelleen herkällä korvalla asiakkaitamme valmistaessamme uusia sekoituksia.
Haluamme olla apuna ja hitusen helpottaa osaltamme yrttien käyttöä ja arkista ruoan laittoa valmiiksi testatuilla sekoituksilla. Sinun tarvitsee vain ottaa ja laittaa mieleistäsi sekoitusta yhdestä tai parista purkista miettimättä suuremmin eri yrttien sopivuutta keskenään, me olemme tehneet sen puolestasi!
Onko yrttien käyttö Sinulle vierasta? Suosittelemme aloittamaan tutustumisen yrttien maailmaan Ryytirannan herkullisilla yrttisuoloilla. Yrttisuolat on jauhettu hienoksi. Ne on kauniisti pakattu, joten voit pitää niitä pöydällä ja käyttää pöytämausteena. Lisäämällä suolaa valmiiseen annokseen tarvitset vähemmän suolaa itse ruoan valmistuksessa. Yrtit tuovat herkullisen aromin ja aivan tavallisen arkipäivän ateriankin saat vaivattomasti maistumaan herkulliselta juhla-aterialta!
Suolattomat Yrttiajan maustesekoitukset ovat karkeaksi rouhittuja yrttisekoituksia. Niiden käyttö on helpointa ruoanlaiton yhteydessä ja ne kannattaakin laittaa pataan porisemaan jo heti alussa, sillä karkea rouhe vapauttaa makuaan hitaammin kuin hienoksi jauhettu.
Käytä ruoanlaiton alkuvaiheessa rouheisia, suolattomia yrttisekoituksia ja valmiin ruoan maustamiseen Ryytirannan yrttisuoloja. Alla muutamia vinkkejä
Kasvis- tai lihakeittoa valmistaessasi laita Tapion liharuokamaustetta maustamaan lientä jo heti ruoanlaiton alkuvaiheessa samalla kun lihat ja kasvikset kypsyvät. Mausta lopuksi valmis keitto Ryytirannan yrttisuolalla. Kalakeiton liemimausteeksi sopii Ahdin kalaruokamauste ja valmiiseen keittoon Ryytirannan yrttisuola kalalle.
Uuniperunoille ripottele ennen uuniin laittoa Kyllikin salaatti – ja pitsamaustetta ja valmiin ruoan maustamiseen Ryytirannan perunamaustetta.
Niin ja muistathan Ryytirannan chilisuolan! Vaikka tulinen ruoka ei olisikaan Sinun juttusi niin chilisuola varovasti annosteltuna sopii käytettäväksi pippurien tavoin!
Toivotan Sinulle mukavia hetkiä keittiössä patojen poristessa ja ihanien aromien tuoksussa.
Bloggarinne
Kati
Lisää artikkeleita
Ruohosipuli
Harva yrtti on samalla niin vaatimaton ja monipuolinen kuin ruohosipuli. Se tuottaa sadon jos toisenkin kesän aikana ja ruuanlaitossa saa etsiä toista, joka niin hyvin sopii eri ruokiin ja erilaisten mausteiden makupariksi.
Karitsanviulu
Kotimainen karitsa pääsiäispöydässä saa lampurin hyvälle tuulelle! Se on helppo valmistaa ja viulusta tähteiksi jääneet lihat voit hyödyntää vaikkapa tortilloissa, pataruuissa tai kastikkeissa. Minttu ja oregano sekä klassiset rosmariini ja valkosipuli maustavat pääsiäipöydän karitsanviulun.
Lipstikka ja muut keittomausteet
Itse alusta loppuun asti valmistama herkullinen ateria on osa hyvää arkea. Se on sitä, että jätät valmiiksi marinoidut lihat ja pilkotut salaatit kaupan hyllylle. Sen sijaan keskityt maustamaan ruokasi alusta alkaen omien mieltymystesi mukaan.
Yhteistyötä
Yrttiaika sai alkunsa jo vuosia sitten. Yhteistyömme on edelleen voimissaan ja alkuaikojen kova kehitystyö on vaihtunut toimivaksi arjen tukipilariksi.
tomaattichutney
Viimeiset kirsikkatomaatit kerätään kasvihuoneesta jäisinä ja valmistetaan lämmittäväksi, hunajaisen makeaksi,tuliseksi chutneyksi eli hillokkeeksi
Yrteillä parempaan syksyyn
Kesä kääntyy kohti syksyä ja talvea ja laittaa vastustuskykymme koetukselle. Onneksi voimme osaltamme vaikuttaa hyvinvointiimme. Pienet, mutta tärkeät ja monipuoliset yrtit auttavat meitä etenkin pitämällä huolta ruoansulatuksestamme. Toimiva suolisto on avain parempaan vastustuskykyyn.
lahjavalintoja
Onnistunut lahjavalinta muistetaan pitkään. Se tuo niin saajan kuin antajankin huulille. Tässä Sinulle muutama vinkki, jonka avulla lahjahankinta voikin olla mukavaa yhteisten hetkien muistelua sen sijaan, että tuskailet epätoivoisena jouluruuhkassa.
Yrteillä lisäboostia!
Oikeilla yrteillä voit saada juuri sen pienen boostauksen, jonka tarpeessa olet! Kerron Sinulle muutaman yrtin, joiden käyttö voi tuoda Sinulle kaipaamasi lisäpotkun, jotta jaksat hymyillen läpi kaamoskauden!
Metsien päivä
Wau! Maailman Metsillä on oma päivä! Se päivä on 21.3. Metsien päivää juhlitaan tietenkin, kuinkas muutenkaan, kuin hyppäämällä lähimetsään. Onko se kotikaupunkisi puistometsä tai nurkan takaa alkava loputon erämaakorpi? Sillä ei lopulta ole paljon merkitystä. Tärkeintä on, että käyt metsässä.
Kotispa osa II
Milloin viimeksi upotit varpaasi lämmittävään ja rentouttavaan jalkakylpyyn? Muistatko vielä sen ihanan tunteen, kun saa vain olla ja istua hetken paikoillaan. Juoda kupillinen kuumaa omiin ajatuksiinsa tai kirjaan uppoutuen? Mihinkään ei voi tai tarvitse lähteä, sillä jalkakylpy on vielä kesken.
Kotispa osa I
Nyt buustataan omaa jaksamista Yrttiajan kotispan hoidoilla. Tule mukaan. Laita kuppi kuumaa tulille, valmistele yrttihoito ja nauti! Tähän blogijulkaisuun keräsin Yrttiajan ihanimmat yrttiset spa-hoidot.
Rakkaus-fudge
Fudge mielletään joulun ajan makeiseksi, mutta aivan mainiosta se sopii myös ystävänpäivään. Fudgen valmistus on siitä mukavaa ja antoisaa, että sitä voi muunnella lähes loputtomasti. Lisäksi se säilyy hyvin huoneenlämmössä parisen viikkoa.
Teen päivä!
Yrttiteen valmistus alusta loppuun on rauhoittavaa ja lähes meditatiivista. Sitä ei voi valmistaa kiireessä. Se vie oman aikansa jokaisessa vaiheessaan.
Vastuu on meillä
Viimeaikojen uutisotsikoissa pyöri juttu väärennetystä mustikkajauheesta. Ulkomaisesta mustikkajauheesta oli löytynyt vain yhtä mustikassa olevaa väriainetta, muuten tuote oli ollut vain värjättyä jauhoa.
Talvinen ihonhoito
Talvi tuo haasteensa ihon hoitoon. Hyväihoisetkin kärsivät usein talven kuivattavasta ilmasta ja jo ennestään kuiva- ja herkkäihoisten tilanne vain pahenee.