Vinkkivitoset

Kesä on täällä! Nyt nautitaan ruoanlaitossa tuoreista yrteistä ja säilötään talven varalle uudet. Löytyykö kaappisi perukoilta yli - ylivuotisia salvia ja persiljakätköjä? Oreganoa, jota et muista hankkineesikaan? Kolme vuotta sitten jättisadon jäljiltä kuivattua lipstikkaa?

On aika tarkistaa maustekaapin sisältöä ja tehdä tilaa uudelle. Jos kätköistäsi löytyy vuosia sitten kuivattuja yrttimausteita, on korkea aika heittää ne kompostorin kuivikkeeksi. Toinen vaihtoehto on heittäytyä luovaksi ja kokeilla nämä Yrttiajan ”Vinkkivitoset”.

Yrttien tuoksut ja vaikutinaineet haihtuvat vuosien saatossa. Älä siis turhaan säästele yrttimäärässä, kun käytät yli 3 vuotta vanhoja yrttejä. Eteeriset öljyt korostavat ja tuovat lisätehoa ulkoisesti käytettäviin yrttituotteisiin. Tutustu eteeristen öljyjen käyttöön huolella ja varmista, että olet hankkinut laadukkaita öljyjä ennen niiden käyttöä.

YRTTIETIKAT
Valitse hiuksillesi ja ihotyypillesi sopivimmat yrtit maustekaapin vanhentuneista yrteistä ja vietä kesän kunniaksi yrttinen spa -hetki.

Yrttietikka viimeistelee hiusten pesun. Se ylläpitää päänahan ja hiusten ph -tasapainoa sekä poistaa niistä shampoojäämiä. Hiuksistasi tulee helpommin kammattavat, etkä välttämättä tarvitse muita hoitoaineita. Lisäksi se säilyy huoneenlämmössä lähes ikuisuuden.

Yrttietikan valmistus: Lämmitä omenaviinietikkaa vesihauteessa n. +70 asteiseksi. Sekoita etikan sekaan niin paljon yrttejä kuin saat siihen mahtumaan ja anna hautua lämpimässä vähintään 3 tuntia. Siilaa yrtit pois ja pullota yrttietikka. Yrttietikka säilyy hyvin huoneenlämmössäkin.

Käyttö: Yrttietikka laimennetaan aina ennen käyttöä. Muista kouluaikojen kemiantunneilta tuttu loru: ”Ensin vesi, sitten happo. Muuten tulee sormeen rakko” Eli lorauta yrttietikkaa hiusten huuhteluveden joukkoon.

Mikäli etikan tuoksu tökkii, niin sekoita joukkoon itsellesi mieluista eteeristä öljyä.Yrttietikka toimii myös jalkakylvyissä virkistäen ja tasapainoittaen jalkojen ihon ph:ta

Yrttivesi on nopea valmistaa ja helppo käyttää. Se säilyy joitakin päiviä viileässä, mutta suosittelen tekemään joka kerta uuden.

Valmistus: Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää yrtit, sammuta levy ja anna yrttien hautua kannen alla, kunnes keite on kädenlämpöistä. Siivilöi yrtit pois ja yrttivesi on valmis.

Käyttö: hiusten huuhteluun joko sellaisenaan tai vedellä laimennettuna. Yrttikylpyhin ja löylyvetenä.

Yrttikylpy on arjen ylellisyyttä! Mikäli Sinulla ei ole käytössä ammetta voit silti valmistaa yrttisen jalkakylvyn.

Valmista maustekaappisi vanhoista yrteistä edellä mainittu vahva yrttivesi. Kaada yrttivesi kylpyveden sekaan. Lisää kylpyyn ruokalusikallinen Lenkin jalkakylpysuolaa tai yrttietikkaa. Nauti lämpimästä kylvystä 15-20 min.

YRTIT KAUNEUDEN HOIDOSSA

  • Vaaleille blondeille hiusten hoitoon sopii parhaiten koivunlehti, kamomilla, kehäkukka.
  • Tummille bruneteille suositellaan salviaa ja nokkosta.
  • Herkälle päänahalle kehäkukkaa
  • Rasvoittuvalle päälle minttuja.
  • Mintut virkistävät ja raikastavat
  • Oregano rentouttaa
  • Persilja kirkastaa hiusten väriä ja vilkastuttaa verenkiertoa
  • Lipstikka lemmenkylpyihin
  • Salvia rasvoittuvalle iholle

Aurinkoisia kesäpäiviä Sinulle toivottaa tämänkertainen
bloggarinne Kati

 

 

 

 

 
1 / 1

Lisää artikkeleita