Stressinhallinta

Elämässä on aikoja, jolloin tuntuu, että viikonloppu ei riitä stressistä palautumiseen. Jokainen meistä tietää, että pitkällinen stressi altistaa meitä monille sairauksille.

Useimmilla meistä lomat ovat takanapäin ja työt ovat alkaneet. Kun ruuhkavuodet tai ikä alkavat painamaan, moni miettii, miten voisi hieman keventää. Hallituksen pohdiskelut lyhyemmästä työpäivästä on mielestäni tervetullut keskustelun avaus. Joidenkin tutkimusten mukaan ihminen jaksaa työskennellä tehokkaasti noin kuusi tuntia päivässä.

Riittävä lepo, liikunta ja terveellinen ravinto ovat avainasemassa jaksamiseen ja hyvään oloon, toki siihen vaikuttavat myös toimivat ihmissuhteet. Arjen ja työelämän imussa stressiä voi olla vaikea välttää. Jokainen meistä on myös yksilö, joten kuormitumme eri asioista eritavalla.

Nokkosen siemenistä on apua moneen ongelmaan

Monikaan ei tiedä, että nokkosen siemenistä on apua stressinhallintaan. Ja mikä parasta, nyt ne ovat korjuukypsiä eivätkä itse kerättynä maksa mitään. Siemennokkoset voi kerätä varsineen päivineen ja kuivattaa nipuissa tai sitten ne voi riipiä ja kuivattaa vaikka miedossa lämmössä uunissa.

Nokkosen siemenet auttavat väsymyksessä ja stressissä sekä burnoutissa. Niillä on myös munuaisia ja lisämunuaisia vahvistavia vaikutuksia. Ne parantavat keskittymiskykyä ja vähentävät levottomuutta sekä lisäävät seksuaalista halukkuutta.

Kuuntele annostuksen suhteen kehoasi

Jos olet herkkä, aloita nokkosen siementen käyttö varovasti, puoli teelusikallista päivässä voi olla riittävä annos. Muuten nokkosen siemeniä voi ottaa ruokalusikallisen päivässä. Oikean annostuksen löytämiseksi, kuuntele kehoasi. Ota nokkoset aamupalan yhteydessä, illalla nautittuna ne virkistävät ja vaikeuttavat unen tuloa. Ota nokkosen siemeniä myös kuurittain, kahden viikon jaksoissa ja pidä sitten muutaman viikon tauko ennen uutta kuuria.

Stressitöntä syksyä kaikille!

Bloggarina
Soila Nyman

Lähde:
Henriette Kress; Käytännön lääkekasvit

 
1 / 1

Lisää artikkeleita