Neljä marjaisaa makua

Rakkaus marmeladiin innoitti minut kehittelemään luonnonmukaisemman marmeladimakeisen. Makuaineena maustearomin sijasta puolikuun muotoisissa makeisissa on käytetty kokonaan jauhettua mustikkaa, karpaloa ja kuusenkerkkää sekä tyrnistä puristettua mehua. Makuja on tällä hetkellä neljä.

Marmeladin muoto on tärkeä asia eli tuotteen täytyy olla sopivankokoinen, ei liian pieni eikä liian suuri. Toinen tärkeä tekijä on suutuntuma – makeisen voi laittaa halutessaan kokonaan suuhun ja nauttia kokonaisvaltaisesta makuelämyksestä tai puraista pienempiä paloja kerrallaan.

Marmeladista on moneksi: ihana jälkiruokamakia, makean tarpeen tyydyttäjä, kakunkoriste, tortuntäyte,  tummaan suklaaseen dipattuna, homejuusto/marmeladi yhdistelmänä, nimikylttinä juhlapöydässä – hammastikku marmeladiin ja siihen nimilappu.

Tuote on gluteeniton, kananmunaton, maidoton, vähärasvainen ja hyytelöitymisaineena on käytetty pektiiniä ja sopii myös vegaaneille.

YRTTIAIKATORTUT

OHJE
Aineet:

1 pkt voitaikinalevyjä
1 ltk marmeladimakeisia, mix (4 makua)
voiteluun kananmuna

Kukkamuoto:
Leikkaa voitaikinalevy kahteen osaan ja viillä sitten molempiin puoliskoihin  joka nurkkaan L-muotoinen viilto noin puolen sentin päästä reunoista, sen jälkeen nosta nurkat keskelle.

Laita marmeladimakeinen  liitoskohdan alapuolelle.

Solmumuoto:
Leikkaa voitaikinalevy kahteen osaan ja viillä vastakkaisiin nurkkiin pitkä L-muotoinen viilto noin puolen sentin päästä reunoista, sen jälkeen vedä viiltonurkan nurkka toisen vastakkaisen päälle. Pistä marmeladi keskelle.

Antoisaa loppuvuotta ja Joulun odotusta

Bloggarina
Aira Kurikka

 
1 / 3
 
2 / 3
 
3 / 3

Lisää artikkeleita