Heinäratamo

Kummallista miten ulkoisesti pieni ja huomaamaton voikin olla sisältä täyttä terästä ja voimaa! Monet kotipihan, pellonpiennarten ja metsäpolkujen tuttuakin tutummat ja vaatimattoman oloiset kasvit ovat aivan huikeita yrttejä ja rohdoksia maustekaappiin ja kotiapteekkiin.

Loistava esimerkki tästä on ratamot. Tuttu piharatamo kasvaa lähes joka paikassa! Muistatko, miten lapsena pihaleikeissä temmeltäessä ja saadessamme haavan nappasimme ohimennen ratamonlehden polun varrelta haavan suojaksi ja jatkoimme leikkejämme sen kummemmin haavaa enää muistaenkaan! Niinpä niin, ratamo tunnetaan verta tyrehdyttävänä ja kipua lievittävänä yrttinä.

Meillä Yrttiajan tuotteissa käytetään piharatamon sukulaista heinäratamoa, joka on vaikutinaineiltaan piharatamon veroinen, mutta satoisuudessa runsaampi ja viljelyominaisuuksiltaan miellyttävämpi.

Yrttiajan Ratamo-pihkavoide sisältää ratamouutetta. Kipua levittävän ominaisuutensa ansiosta se on todella hyvä lisä pihkavoiteessa, sillä pihkavoidetta suositellaan ensiavuksi mm hyönteisten pistoihin.

Ratamouutetta on myös laventelijalkavoiteen ainesosana, sillä tunnetusti ratamo pitää ihon hyvinvoivana. Mikäpä sen tärkeämpää kuin huolehtia jalkojen ja ihon hyvinvoinnista.

Ratamon kerrotaan olevan adaptogeeninen eli muuntautuva yrtti: se tunnistaa kehon häiriötilan ja hoitaa niitä kulloisenkin tarpeen mukaan.

Mausteena ja ruoanlaitossa ratamo ei maullaan yllätä, mutta sen hyvien vaikutusten ansiosta sitä kannattaa suosia sisäisestikin. Arktinen luonto- tee sisältää monia tuttuja pohjoisen yrttejä, mm. ratamoa, joita on kansanparantajien opeissa käytetty ruoansulatuksen ja suoliston hyvinvointiin.

Eläinten hyvinvoinnista huolta pitävien kannattaa muistaa ratamo erilaisissa eläinten pikku vaivoja hoitaessaan: ihottumat ja hyönteisten puremat saavat helpotusta Yrttiajan Yrttipihkavoiteesta, jossa pihkan lisäksi hoitavina ainesosina ovat ratamo, siankärsämö ja kehäkukka.

Yrttiajan tuotteilla yrttien käyttöä on helppo ja vaivatonta opetella ja ottaa päivittäiseen käyttöön. Me Yrttiajalla haluamme tuoda yrtit ja niiden monipuolisuuden kaikkien saataville ja siksi valikoimissamme on monipuolisia tuotteita monenlaiseen tarkoitukseen. Tuotteiden raaka-aineina käytämme tietenkin aina kotimaisia yrttejä. Lisäksi lähes kaikki käyttämämme yrtti on pohjoisessa kasvatettua ja käsin poimittua!

Tervetuloa tutustumaan yrttien maailmaan Yrttiajan seurassa!

Bloggarina Kati

 
1 / 1

Lisää artikkeleita