Palashampoo

Yrttiajan shampoot eivät sisällä kemiallisia tensidejä, parabeeneja, säilöntä- tai lisäaineita, jotta säästyisimme turhalta kemikaalikuormalta. Luonto on meille elinehto, shampoot hajoavat luonnossa, eivätkä rasita vesistöä. Pakkaus on kierrätettävää pahvia.

Saippuan historia on pitkä, tuhansia vuosia vanha. Vahingossa syntynyt ja keksitty, -kuten viini ja juusto – nämä nykyajan itsestään selvyydet, on aikojen kuluessa muuttunut tekstiilien ja villojen puhdistamiseen käytetystä aineesta ensin harvojen tahojen ylellisyystuotteeksi ja sittemmin teollistumisen myötä kaiken kansan ulottuville jokapäiväiseen käyttöön.

Yrttiajan palashampoot valmistetaan pienissä erissä, käsityönä. Käsityöläisyys näkyy tuotteiden yksilöllisyydessä. Raaka-aineet ovat vegaaniset oliivi- ja kookosöljy, käsittelemätön pohjavesi sekä yrtteinä käsin kerätty villinokkonen ja luonnonmukaisin menetelmin viljelty kehäkukka. Pohjoisen voimakas, valoisa kesä tuo yrteille erityisen paljon vaikuteaineita. Oliiviöljy on hellävarainen, hoitava öljy. Kookosöljy puolestaan antaa ihanaa vaahtoavuutta shampooseen. Natriumhydroksia (lipeä) käytetään, jotta saippuaa ylipäätään syntyy. Valmiissa shampoossa ei lipeää enää ole, vaan se on muuttunut öljyjen kanssa reagoidessaan uudeksi aineeksi, saippuaksi.

Palashampoomme ovat siis saippuapohjaisia. Shampoot kypsyvät pitkään ilmavassa tilassa. Niihin syntyy kemiallisessa reaktiossa myös kosteuttavaa glyseriiniä, joka hellii ja hoivaa kuivaa ihoa. Nokkosshampoon nokkonen elvyttää ihon pintaverenkiertoa, lisää hiusten kasvua, estää kaljuuntumista ja poistaa hilsettä. Tämä shampoo sopii tummahiuksisille. Kehäkukkashampoo on erityisesti vaalean hiuksen shampoo, se kirkastaa väriä. Kehäkukka on ihon superyrtti, kuivan, atooppisen ja muun päänahan ongelmien oiva hoiva.

Me Yrttiajassa tiedämme, että pieni on kaunista, olemme pieni osa luontoa ja sen kunnioittaminen näkyy toiminnassamme ja tuotteissamme.

Bloggarina
Lea Keränen

 
1 / 1

Lisää artikkeleita