Kevätsiivous

Kevään auringonsäteet tuovat pölyiset hyllynpäälliset ja nurkkien hämähäkinseitit esille. Moni meistä tuntee polttavaa tarvetta tarttua siivousliinaan ja pölyhuiskaan. Luonnollinen elämänote sopii myös kodin siivoukseen yhtä hyvin kuin ruokaan ja kosmetiikkaan.

Kodin saa raikkaaksi ja pinttymät lavuaareista jynssättyä helposti muutamilla kotoa löytyvillä aineilla. Kokeilin netistä löytämääni pesuainereseptiä, enkä enää halua muuta käyttää kylppärin ja wc:n puhdistukseen. Tässä ohje Sinullekin kokeiltavaksi. Muista käyttää suojakäsineitä, sillä ruokasooda ja sitruunahappo ärsyttävät ihoa!

Tarvitset:
3 dl ruokasoodaa
1,5 dl sitruunahappoa
3 tl käsitiskiainetta
n 10 tippaa eteeristä öljyä (oman hajumieltymyksesi mukaan)

Valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään ja eteerinen öljy tiskiaineeseen. Lisää neste varovasti, pikkuhiljaa jauheen sekaan ja sekoita siitä tasainen massa. Pyörittele massa palloksi, purista muotteihin ja anna kuivua seuraavaan päivään. Pakkaa kuivuneet ja kovettuneet pesupallot suljettaviin lasipurkkeihin. Massan voi myös purkittaa heti ja annostella vasta käyttöönoton yhteydessä. Merkitse purkkeihin mitä ne sisältävät ja pidä ne pois lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta. (Vink, vink: Meillä kotona -sivustolta löytyy vaikka mitä hauskaa kotoilu juttua ja lisää näitä tee-se-itse pesuaineita.)

Käyttö:
Tipauta puhdistuspallo wc- pönttöön ja hankaa puhtaaksi. Lavuaarista tulee hohtavan puhdas ripottelemalla siihen jauhetta ja hankaamalla se puhtaaksi kostealla liinalla tai vanhalla tiskiharjalla. Lopuksi huolellinen huuhtelu.

pyykkihuolto
Joko käytössäsi on pyykkietikka? Se raikastaa pyykin ja poistaa sähköisyyttä. Etikka pitää huolta myös koneesta, sillä se poistaa kalkkisaostumia. Pyykkietikka on herkkäihoiselle ja tuoksuherkille turvallinen vaihtoehto, sillä puhtaaseen pyykkiin ei jää tuoksua eikä ihoa ärsyttäviä ainesosia joita perinteisessä huuhteluaineessa usein on. Yrttiajan pyykkietikat

Huonetuoksu

Laventeli rauhoittaa ja saattaa helpottaa unen tuloa iltaisin. Miltä tuntuisi ylellinen liinavaatekaapin tuoksupussi  eikö olisikin ihana pujahtaa illalla miedosti laventelilta tuoksuvien lakanoiden väliin ja nukahtaa rauhallisin mielin?

 

Bloggarinne
Kati

Lisää artikkeleita