Kevätsiivous

Kevään auringonsäteet tuovat pölyiset hyllynpäälliset ja nurkkien hämähäkinseitit esille. Moni meistä tuntee polttavaa tarvetta tarttua siivousrättiin ja pölyhuiskaan. Luonnollinen elämänote sopii myös kodin siivoukseen yhtä hyvin kuin ruokaan ja kosmetiikkaan.

Kodin saa raikkaaksi ja pinttymät lavuaareista jynssättyä helposti muutamilla kotoa löytyvillä aineilla. Löysin alla olevan ohjeen jo viime syksynä, enkä enää halua muuta käyttää kylppärin ja wc:n puhdistukseen. Tässä ohje Sinullekin kokeiltavaksi. Muista käyttää suojakäsineitä, sillä ruokasooda ja sitruunahappo ärsyttävät ihoa!

Tarvitset:
3 dl ruokasoodaa
1,5 dl sitruunahappoa
3 tl käsitiskiainetta
n 10 tippaa eteeristä öljyä (oman hajumieltymyksesi mukaan)

Valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään ja eteerinen öljy tiskiaineeseen. Lisää neste varovasti, pikkuhiljaa jauheen sekaan ja sekoita siitä tasainen massa. Pyörittele massa palloksi, purista muotteihin ja anna kuivua seuraavaan päivään. Pakkaa kuivuneet ja kovettuneet pesupallot suljettaviin lasipurkkeihin. Massan voi myös purkittaa heti ja annostella vasta käyttöönoton yhteydessä. Merkitse purkkeihin mitä ne sisältävät ja pidä ne pois lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta. (Vink, vink: Meillä kotona -sivustolta löytyy vaikka mitä hauskaa kotoilu juttua ja lisää näitä tee-se-itse pesuaineita.)

Käyttö:
Tipauta puhdistuspallo wc- pönttöön ja hankaa puhtaaksi. Lavuaarista tulee hohtavan puhdas ripottelemalla siihen jauhetta ja hankaamalla se puhtaaksi kostealla liinalla tai vanhalla tiskiharjalla. Lopuksi huolellinen huuhtelu.

Kehon puhdistaminen
Nyt, kun kylppärit kiiltävät, on hetki aikaa pohtia myös omaa puhdistumista. Yrtit tukevat hyvinvointiasi ja päivittäin käytettynä ruoanlaitossa mausteena, smoothieissa ja teenä ne edesauttavat suoliston hyvinvointia ja toimintaa. Oletko jo maistanut Väinön voimajauhetta aamiaisella smoothiessasi tai ripotellut sitä voileivän tai keitetyn kananmunan päälle?

Keväisen pikapuhdistuksen keholleen voi antaa myös nauttimalla Solina yrttiteetä. Solina sisältää pakastekuivattua vadelman marjaa sekä nestettä poistavia yrttejä kuten persiljaa, koivunlehteä sekä meksikonrakuunaa.

Nautitaan raikkaista kevättalven hankikeleistä täällä pohjoisessa ja ensimmäisistä leskenlehden kukista siellä etelässä!

Virkeän pirteää kevätmieltä!

Bloggarinne
Kati

Lisää artikkeleita